2023-04-25

Az imádat legigazabb formája


Kíváncsi vagyok, vajon az engedelmes lábak nem az imádat legnagyszerűbb formája-e…

Amikor az imádatról beszélünk, mi, keresztények általában a zenére gondolunk egy istentiszteleten. Az imádat minőségét pedig a zenei stílus, a szöveg és a kivitelezés alapján ítéljük meg.

Természetesen senki sem tagadná azt, hogy imádhatjuk Istent, amikor dicsérő énekeket énekelünk. De az imádatnak ez a definíciója túl szűk.

A Szentírás a szellemi imádat (istentisztelet) valódi képét mutatja be:

"Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek." Róma 12:1

Testünket élő áldozatként adni azt jelenti, hogy mindent megteszünk, hogy engedelmeskedjünk Krisztus életünkre vonatkozó tervének, és kövessük azt. Azt is jelenti, hogy megtagadjuk önmagunkat, hogy az Urat szolgáljuk (Máté 16:24-25). Ezen kívül azt is, hogy felhagyunk a kultúránkhoz való alkalmazkodással, és hagyjuk, hogy Isten átalakítsa szívünket és elménket (Róma 12:2).

Valójában az imádat legmagasabb formája nem a dicséret éneklése, hanem az engedelmes lábak (Ézsaiás 52:7; Róma 10:15). 
                                                        👟👟👟


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment