2023-04-30

Óvakodjunk a valóságot eltorzító megtévesztő definícióktól


A nyelv félrevezetésre, megtévesztésre és agymosásra használt hatékony eszköz. A mai kultúránk pedig tökéletes példa erre.

A tolerancia egykor azt jelentette, hogy tisztességesen bánsz az emberekkel, még akkor is, ha nem helyeseled amit hisznek. Most viszont a Szentírást sértő életmód jóváhagyását jelenti.

A gyűlölet egykor azt jelentette, hogy valaki kegyetlen dolgokat mond vagy tesz. Most viszont a világ szemében gyűlölködőnek számítunk akkor, ha hiszünk Isten szavában a szexuális erkölcsről.

A gyerekek egykor olyan személynek számítottak, akik nem voltak elég bölcsek ahhoz, hogy saját maguk döntsék el, hogy mikor feküdjenek le vagy mit egyenek. Most már elég “bölcsek” ahhoz, hogy a nemüket is eldöntsék.

A nemet (gender) tudományos tények alapján egykor férfiként és nőként határozták meg. Ma már bárki és mindenki saját elképzelése alapján határozza meg.

A mentális egészséget egykor úgy határozták meg, mint a valóság elfogadását és a béke megtalálását a körülményeink között. Manapság úgy határozzák meg, hogy boldognak érezzük magunkat, bármilyen ostobán vagy önzően viselkedünk is.

Ne engedjétek meg, hogy agymosottak legyetek, kedves keresztények! Ügyeljünk arra, hogy a toleranciáról, a gyűlöletről, a gyerekekről, a nemről, a mentális egészségről és minden másról alkotott nézeteinket Isten Szavára alapozzuk.

Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen benneteket valamilyen filozófiával, értelmetlen okoskodással, vagy emberi hagyományokkal, amelyek a világot uraló hatalmasságoktól, és nem Krisztustól származnak.Kolossé 2:8

Megmutatkozik azonban Isten haragja is a Mennyből azok miatt a gonosz és igazságtalan tettek miatt, amelyeket az emberek elkövetnek, amikor gonoszságukkal elnyomják az igazságot.Róma 1:18

Nehogy valaki becsapjon benneteket üres beszédekkel és hazugságokkal, mert ezek miatt fog Isten haragja rázúdulni az engedetlen emberekre.” Efézus 5:6


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment