2023-04-02

Állni belül


Hallottad már a csintalan kisfiú történetét, akit az anyja leültett egy székre, hogy lenyugodjon? De hiába ült, a rossz tettét nem bánta meg. Ehelyett ezt mondta az anyjának: "Lehet, hogy kívül ülök, de belül állok!"

Mi, keresztények is ezt tesszük néha, pedig Jézus világossá teszi, hogy hozzáállásunk és indítékaink nagyon is sokat számítanak (Máté 5:21-48).

Megjátszhatjuk magunkat a körülöttünk lévő emberek előtt, de Jézus látja mi történik a szívünkben.

A törvényeskedő keresztények öntörvényű büszkeségből cselekszenek helyesen, abban a reményben, hogy mindenki észreveszi istenfélelemüket.

Az engedékeny keresztények helyesen cselekszenek olyankor, amikor valaki nézi őket... néha.

✔ A törvényeskedő elvéti az engedelmesség célját: Krisztus iránti szeretetünket.

✔ A helyes útról letérő elvéti Isten parancsainak célját: Isten irántunk való szeretetét.

De van egy harmadik módja is annak, ahogy keresztény életünket élhetjük, amely sem nem törvényeskedő, sem nem engedékeny. Szeretett gyermekeiként válaszolhatunk és kell is válaszolnunk szerető Atyánknak, tudván, hogy Ő tudja, mi a legjobb számunkra.

"Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt." 1János 3:1

💙💙💙

A témával kapcsolatos további áhítatok:




-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment