2022-06-28

Természetes, természetellenes, természetfeletti


Az alábbiak keresztény körökben elterjedt tanítások:
  • Hivatkozzunk azokra a szükségletekre, amiket érzünk, ne a ténylegesekre. 
  • Mondjuk, hogy áldozatok vagyunk, nem bűnösök.
  • Mondjuk azt, hogy így vagyunk csodálatosak, amilyenek vagyunk. 
  • Csak olyan bibliai verseket használjunk, amelyek jó érzéssel töltenek el bennünket.
  • Kerüljük azokat az igéket, amelyek a szentségről, önmagunknak való meghalásról vagy Isten parancsainak való engedelmességről szólnak.

De Isten szeretete nem ilyen. Sokkal inkább életet teljesen megváltoztató, beleértve a tanítást, a feddést, a helyreigazítást és a nevelést (2Timóteus 3:16-17) is. Isten szent, és szentséget vár el szeretett gyermekeitől (2János 1:6, 1Péter 1:15-16) is.

Régi énünk tisztátalan, istentelen,teljesen megromlott a saját rossz irányba vezető vágyai miatt”. Új énünket pedig “Isten úgy teremtette, hogy őhozzá hasonlítson, igazságosságban és szentségben éljen”. De ez egy folyamat. Naponta “le kell vetnünk” régi énünket és “fel kell öltenünk” új énünket (Ef 4:17-24).

Ami természetes volt régi énünk számára, az természetellenes az új énünk számára. Ezért az egyetlen módja annak, hogy megváltozzunk, amikor Isten Szelleme természetfeletti módon lakozik bennünk. Szükségünk van az Ő erejére és vezetésére (Filippi 4:13).

Fontos szerepünk van ebben a megszentelődési folyamatban, ezért vegyük komolyan a “levetkőzést” és a “felöltözést”, hogy Isten belülről kifelé változtathasson minket (Filippi 2:12-13).


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment