2019-10-13

Az idő és a barátság ajándéka



Felfogod-e, hogy mennyire fontos szempontja lelki növekedésednek, a keresztény barátaiddal eltöltöt idő? 

Legtöbben alábecsüljük azt, hogy szükségünk van keresztény barátságokra és inkább csupán ismeretségeket keresünk, mint igazi barátokat. 

A bibliatanulmányozás és az imádkozás kulcsfontosságúak lelkünk jólétéhez, de a keresztény közösség szintén fontos. 

A egészséges keresztény barátságok magukba foglalják az együtt töltött időt, igazi érdeklődést mutatva egymás iránt, az egymásért való imádkozást és az igazság kimondását szeretetben (Efézus 4). 

Róma 12:10 mondja, “Szeressétek egymást, ahogy a testvérek között ez természetes! A másik testvért mindig részesítsétek előnyben magatokkal szemben!” 

Hajlamosak vagyunk előnyben részesíteni a TV-t, a kényelmet, hobbikat, edzést és az internetet inkább, mint a barátságokat. Nem látjuk be, hogy “mentortársaink” elengedhetetlenek keresztény növekedésünkben. 

Vannak barátaid, akiket elhanyagoltál? Miért nem szánsz rájuk egy kis időt, hogy elmélyítsétek barátságotokat ezen a héten? Szükséged van rájuk és nekik is rád. 

------------- 

Bátorítalak, hogy olvasd el a Filippi 2. részét. Ez nemcsak kihangsúlyozza az igazi bibliai kapcsolatok gyönyörűségét, hanem még Pál hozzáállását is illusztrálja keresztény barátaihoz. 

 -----------------

Eredeti: Gift of Time and Friendship

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment