2019-10-15

A mentortárs áldása



Ugye szereted azt, amikor keresztény barátaid őszintén megosztják veled harcaikat és győzelmeiket? 

Ezzel segítenek tudatni velünk, hogy nem vagyunk egyedül és bennünket is kihívás elé állítanak, hogy jobbá váljunk. Ők a mi “társ- vagy baráti mentoraink”. 

Mentortársnak lenni valószínűleg az egyik leginkább alábecsült formája a tanítványságnak. De épp úgy, mint ahogy a “rossz társaság elrontja a jó jellemet” (1Kor 15:33), a jó társaság “élesíti” a jellemet (Péld 27:17). 

Helyes dolog jó kapcsolatban lenni nem keresztényekkel, de vigyáznunk kell arra, hogy a legközelebbi barátaink olyan keresztények legyenek, akik Jézust hűen követik. 

Ezt úgy érhetjük el, hogy szándékosan megkérjük barátunkat, hogy kérjen számon bennünket életünk egyes területein és őszintén mondja el nekünk, hogy fejődtünk-e. Megtehetjük azt is, hogy egyszerűen csak odafigyelünk keresztény barátaink életére és szavaira és megkérdezzük Istent, hogy mire akar bennünket ezek által megtanítani. 

Néha ezek a barátságok természetesen alakulnak ki, néha nem. Ha nincs legalább egy olyan baráti kapcsolatod, amely közelebb hoz az Úrhoz, akkor arra bátorítalak, hogy imádkozz azért, hogy legyen. 

-----------------

Eredeti: The Blessings of a Peer Mentor

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment