2019-07-30

Tudod-e, hogy Isten összegyűjti a könnyeidet?




Képzeld csak el, ha lenne valaki, akit annyira érdekelne az életed, és annyira törődne veled, hogy minden alkalommal ott lenne melletted, amikor sírsz, és minden könnyet letörölne a szemedről. 

Most menjünk egy lépéssel tovább… képzeld el, hogy ez a személy valósággal összegyűjtené minden könnycseppedet egy tömlőbe, és egy könyvbe feljegyezné minden szomorúságodat. 

A zsoltáríró ilyen barátnak írja le Istent: “Te számon tartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben!” Zsoltár 56:8(9) 

A következő versben a zsoltáríró ezt mondja, “Ebből tudom meg, hogy Isten velem van.” 

Néha amikor könnyeket ontok, egyedül érzem magam. Sőt, van, hogy Istent okolom a bánatom miatt, vagy önsajnálatba, keserűségbe, akár reménytlenségbe merülök. 

De azokban az időkben is, amikor Isten terve ellen dolgozom az életemben, Ő akkor is ott van, hív, hogy jöjjek vissza, térjek meg, bocsássak meg, hogy új reményt kaphassak. 

Ma hálát adok Istennek, hogy még amikor önmagam legádázabb ellensége vagyok, Ő akkor is az én Segítőm és Barátom! 

-------------------

 Megjegyzés: A Zsoltárokban sokszor találunk jelképes beszédet, tehát ne feltételezzük azt, hogy egy valódi tömlő létezik a mennyben a könnyeinkkel, hanem ez az igerész azt akarja velünk megértetni, hogy Isten mennyire mélyen és közvetlenül törődik velünk.

-------------------

Eredeti: Did You Know God Collects Your Tears? 

Fordította:  Márton Marika


Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment