2019-07-28

Hálás, örömteli, Isten szerinti nevetés



Isten nekünk adta a nevetés ajándékát, hogy ilyen módon is kifejezhessük önmagunkat. 

Ez nem véletlen és nem is jelentéktelen: 

A nevetés segít a betegségek legyőzésében, fejleszti a helyes légzést, javítja az agysejtek működését, csökkenti a szorongást, segít a fekélyek gyógyulásában, javítja az összpontosítást, csökkenti a dagadást, segít megküzdeni a depresszióval és nehézségekkel, javítja a vérkeringést, megelőzi a demenciát, csökkenti a magas vérnyomást, kalóriákat éget, fejleszti a kreativitásunkat, tisztítja az elménket, segít a fájdalom és stressz csökkentésében, erősíti az immunrendszerünket. 

Ha úgy gondolod, hogy Istent nem érdeklik a részletek, akkor gondold át újra! 

Míg a Példabeszédek 17:22 nem említi kifejezetten a “nevetés” szót, mégis arról beszél, hogy a vidám szív jó orvosság. A fenti lista is megerősíti ezt. 

Amikor el vagyok bátortalanodva, próbálok visszaemlékezni arra, hogy “megvan az ideje a sírásnak és a nevetésnek is” (Prédikátor 3:4). 

Semmi gond nincs a sírással. Ennek is megvan a helye érzelmi életünkben, és vannak dolgok ami miatt érdemes sírni. De arról is gondoskodjunk, hogy találjunk időt egészséges nevetésre! 

Mikor volt utoljára egy jó, egészséges, felfrissítő nevetésben részed? 

---------- 

Alább találsz néhány utalást a nevetésre az Igéből

Negatív nevetés: 1Mózes 18:10-15-ben Sára nevetett, amikor az Úr angyala közölte Ábrahámmal, hogy fiuk fog születni. Ekkor Sára hazudott, hogy nem nevetett, de az angyal tudta, hogy igen. 

Hálás, örömteli nevetés: 1Mózes 21:6-ban Sára örömtelien nevetett, amikor Isten megtartotta ígéretét és a 100 éves Ábrahámnak és a 90 éves Sárának fiút adott. Sőt azt mondta, hogy mindenki nevessen vele! 

Isten szerinti nevetés: Lukács 6:21 azt mondja, hogy akik most sírnak, azoknak Isten megadja majd, hogy nevessenek. 

Igazságos nevetés: A Zsoltárok 2:4-ben, 37:13-ban és 59:8-ban Isten nevet a gonoszokon, akik csúfolják Őt. 

Nem igazságos nevetés: Lukács 6:25-ben Isten ítéletet mond azokra, akik nevetnek, pedig sírniuk kellene. 

Magabiztos nevetés: A Példabeszédek 31:25-ben a derék asszony nevetve nézhet a napi kihívások elé, mert ereje és méltósága az Úrtól van.

---------------------

Eredeti: Grateful, Joyous, Godly Laughter

Fordította:  Márton Marika


Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment