2019-04-03

Három dolog, ami szükséges a helyes felismeréshez


A Biblia figyelmeztet, hogy számítsunk a hamis tanítók felbukkanására a gyülekezetben. Ha még nem vettük észre őket, akkor vagy elhomályosult a felismerésünk, vagy soha nem is alakult ki.

Az egyetlen dolog, ami megvédhet a hamis tanítástól: az Írás helyes értelmezése. Sátán arra használja a Bibliát, hogy becsapja a keresztényeket és olyan módon csavarja ki a Biblia mondanivalóját, ahogy céljainak leginkább megfelelő (Máté 4:1-7).

A következőt kell tenni:

1. Rendszeresen tanulmányozd az Igét (2 Timóteus 2:15).

A "teljes Írást" kell tanulmányoznunk, mert legtöbb hamis tanító saját szája íze szerint ragad ki igeverseket a szövegösszefüggésből, és figyelmen kívül hagyja azokat az igehelyeket, amik ellentmondanak állításainak. Apcsel 20:27

2. Legyen osztatlan a szíved (Zsoltárok 86:11).

A hamis tanítók önző emberi vágyainknak akarnak tetszelegni. Lehet, hogy kitűnő szónokok és a keresztény szókincs teljes tárával rendelkeznek, de a világi kényelmet és jólétet helyezik a középpontba és bátorítják az erkölcstelenség népszerű formáinak az elfogadását.

3. Fogadd el a kijavítást (Példabeszédek 15:31).

Mindenki azért tud elkötelezett maradni egy hamis tanítás mellett, mert elutasítja Isten Igéjének a kiigazítását és azok figyelmeztetését, akik helyesen tanítják az Írást.

 --------------------

Eredeti: 3 Requirements for discernment

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola 

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment