2019-04-06

George Washington Carver - jóval győzte le a rosszat



George Washington Carver a rosszért jóval fizetett...

George rabszolgaként látta született, és édesanyját sosem ismerte. A rabszolgaság gonosz rendszere, amely olyan sok éven át szennyezte be az amerikaiak lelkiismeretét óriási károkat okozott George-nak és minden feketének.

George még azután is kevesebb tiszteletben részesült, mint fehér kortársai, hogy elnyerte a szabadságát, és zseniálisat alkotott a tudomány, a technika és a mezőgazdaság terén.

Azonban George Washington Carver nem az embert, hanem Istent szolgálta, és figyelemre méltó kedvességet tanúsított a déli kultúrával szemben, amely oly sok sérelmet okozott neki.

Mezőgazdasági kísérletei és felfedezései nélkül a déli államoknak nem lett volna esélye a túlélésre. A gyapottermés állandó rovarkároknak volt kitéve, és nem hozott hasznot rabszolgamunka nélkül. Carver megmutatta a farmereknek, hogy hogyan váltsák fel a gyapottermelést földimogyoróval, édes burgonyával és pekándióval. Ezenkívül számos olyan felhasználási módját fedezte fel ezeknek a terményeknek, amelyek mindaddig ismeretlenek voltak.

„Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.” Róma 12:21

A mindennapjaidban, életed különböző területein, hogyan tudod legyőzni a rosszat a jóval?

copyright Gail Burton Purath, 2011

---------------

Eredeti: George Washington Carver

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola 



Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment