2019-02-10

Egy kép többet ér 1000 szónál



Hideg éjszakákon szeretek forró vizes palackkal aludni, hogy melegen tartson. A legutóbbi budapesti utam során azonban elfelejtettem hozni magammal egyet.

Számos üzletben próbáltam elmagyarázni, mit is szeretnék, de mivel alig tudok magyarul, senki sem értett meg. Így lerajzoltam mire is gondolok, és ez megtette a hatását.

Igaz az a mondás, hogy „Egy kép többet ér 1000 szónál.”

A képek még akkor is segítik a megértést, ha nincs nyelvi akadály. Úgy gondolom, hogy Krisztus is azért használt olyan sok szóképet, történetet és példázatot, hogy ezek segítsenek megérteni, hogy mire is gondolt, valamint hogy át tudjuk ültetni az Ő alapelveit valós élethelyzetekbe azáltal, hogy elménkben képeket alkotunk tanításairól. (Máté 13)

Először mindez jelentéktelennek tűnhet, ám komolyabban belegondolva, még nagyobb szeretetre ösztönöz 
Krisztus iránt


Hiszen úgy beszél hozzánk, hogy képesek legyünk Őt megérteni. Személyessé, érdekessé és aktuálissá teszi számunkra üzenetét. Jézus olyan történeteket mondott el 2000 évvel ezelőtt, amelyek még ma is megváltoztatják az életemet. 

Nagy örömöm van ma Isten csodálatos szóképeiben, amiket a Biblián keresztül tár elénk. Örülj te is velem együtt!


----------------------
Eredeti: A Picture is Worth 1000 words

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola 

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment