2019-02-05

A hamis tanítók három jellemzője


Nagyon oda kell figyelnünk a közöttünk lévő hamis tanítókra, hogy felismerjük az Írás segítségével valódi jellemüket. 

1. A hamis tanítók vonozóak. 

Gyakran teljesen elbűvölik az embereket. Éppen úgy, ahogyan sátán a világosság angyalának tetteti magát, a hamis tanítók is nagyon megnyerű emberek lehetnek. (2 Korintus 11:12-15

„Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhoknak álcázva közelednek hozzátok, de belül olyanok, mint a ragadozó farkasok!” Máté 7:15 

2. A hamis tanítók megosztást, szakadást okoznak (Róma 16:17), mégis sok a követőjük. 

Nem meglepő, ha egy hamis tanítónak több millió követője van. Isten igazságát azonban nem az dönti el, hogy mit mond a többség. (1) 

„A Szent Szellem világosan mondja, hogy az utolsó időkben lesznek olyanok, akik letérnek a hit útjáról, megtévesztő szellemeket és gonosz szellemek tanításait követik." 1 Timóteus 4:1 

Ezeket is olvasd el: 2 Korintus 11:3-4 és Galácia 1:6-10

3. A hamis tanítók "észrevétlenül csempészik be" tanaikat a gyülekezetbe. (2 Péter 2:1

A keresztények elutasítanák az egyértelmű eretnekséget. A hamis tanítók ezért csempészik be titkon eretnek tanításaikat a pontos Bibliai tanításba. Sátán is az Írást használta, hogy megkísértse Jézust. Ezért várható, hogy a hamis tanítók is kicsavarva hasznáják a Biblia üzenetét. 

Légy óvatos, drága keresztény barátom! Állj meg erősen abban, amit a Biblia tanít és ne engedd, hogy a nészerűség, a hatalom vagy a megnyerő személyiség legyőzze a meggyőződéseidet. 


(1) A Mindenható Isten Gyülekezete 3-4 milló tagot számlál, a Bibliát használja tanítása alapjául és a vezetője egy hölgy, aki azt állítja, hogy Ő a megtestesült Isten. Ez a szekta nagyon aktív a szociális média oldalain és nagyon sok írásuk kereszténynek tűnik, a képeiken Jézus látható. (Máté 24:5)  
-----------------

Eredeti: 3 Characteristics of false teachers

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola 

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment