2019-01-28

Ami helyes, az helyes


"Ami helyes, akkor is helyes, ha senki nem csinálja. Ami helytelen, akkor is helytelen, ha mindenki csinálja." Szt. Ágoston (1)

Szt. Ágoston nagyon jól tudta miről beszél. Megtérése előtt világi filozófiát oktatott és régeszes, erkölcstelen életet élt.

Miután teljes szívből Istennek adta magát, célul tűzte ki, hogy felhívja az emberek figyelmét a kultúra és az egyház nagy tévedéseire.

A keresztényeknek is ez a dolga ma.

A kultúra nyomást helyez ránk, hogy akár Isten szerető tervével ellenkező szexuális viselkedést is fogadjunk el.

A hamis tanítók pedig elvonják a keresztények figyelmét Isten céljáról a "hit autómata" gondolkozás elterjesztésével. Az önmegtagadást, az elköteleződést, az engedelmességet és az Isten félelmet felcserélték az önszeretettel és az egészség, gazdagság és kényelem igéretével (Máté 16:24; 1 János 2:15-17).

Őriznünk kell a szívünket a hamís tanításoktól. Figyelmeztetnünk kell más hívőket, hogy nem lehet Krisztus az életük alapja, ha szexuális bűnökkel értenek egyet vagy terjesztik a "hit autómata" gondolkozásmódot (1 Korintus 3:11-15).

"Többé ne vegyetek részt azokban a hiábavaló dolgokban, amelyeket a sötétségben élő emberek szoktak tenni! Sőt, inkább leplezzétek le, és bizonyítsátok be, hogy ezek a dolgok rosszak!" Efézus 5:11 és Kolossé 2:8
-------------------
(1) Hippói Szent Ágoston 354-430-ig élt.

Eredeti: Right is right

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola 

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment