2015-06-18

Big Mac...

“Megkérdeztek amerikaiakat, hogy feltudják-e sorolni mind a 7 hozzávalót a McDonald’s-os Big Mac-nek, vagy különböző TV sorozatok szereplőinek a nevét. 

Ezen kérdésekre az átlag amerikai könnyedén tudott válaszolni, de már kevésbé tudta megválaszolni azon kérdést, hogy mi foglaltatik a tíz parancsolatban.” (1) 

Csodálatos az emlékező képességünk. Egész életünkben folyamatosan emlékezünk a látottakra, szagokra, hangokra, nevekre, helységekre, telefonszámokra, énekekre... 

Azokat a dolgokat amelyeket folyamatosan hallunk, azok akár akaratlanul is megmaradnak bennünk. 

Anélkül, hogy különösebben utána néztem volna, hogy mi van egy Big Mac-ben, fel tudom sorolni: “2 hamburger, különleges szósz, salátalevél, sajt, ecetes uborka, hagyma, és szezámmaggal hintett hamburger zsemle.” Még csak nem is szeretem a Big Mac-et, de mégis emlékszem az összetevőkre a sok McDonald’s-os reklám miatt. 

Megmorizálok Igeverseket is, de amivel igazán tele van a fejem... Isten értékes szavaival, vagy üres, semmit mondó gyorséttermi menük összetevőivel és különböző színészek neveivel? 

Gondolkodj el azon, hogy vajon a te a fejed mivel van tele... hozz döntést, hogy Isten Igéjével töltöd meg a gondolataid, ami örömöt és fényt hoz az életedbe. (Zsolt. 19:8

(1) Eredeti forrás angolul: 2007-es felmérés...

Eredeti forrás: 
1-Minute Bible Love Notes - Two All Beef Patties...