2012-08-10

A kísértés csábítása

Kerülöm a korlátlan fogyasztású éttermeket. 

Azért teszem ezt, mert az a vágyam, hogy a legtöbbet kapjam a pénzemért és az a tulajdonságom, hogy szeretek enni együtt általában legyőzik az önuralmamat. 

A Szentírás jól ismeri ezeket a gyengeségeinket: 
„Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.” (1Korinthus 10,13)

Ez azt jelenti, hogy Isten erőt ad ahhoz, hogy legyőzzük azokat a kísértéseket, amikkel szembe kell néznünk. A bennünket érő kísértések nem rosszabbak azoknál, amiket mások már legyőztek. 

Isten mindig ad számunkra kiutat a kísértésből, ha készek vagyunk élni ezzel. És időnként a kiút az, hogy teljesen elkerüljük a kísértést jelentő helyzetet. Ezért van az, hogy általában kerülöm a korlátlan fogyasztású éttermeket. 

Vannak-e az életednek olyan területei, ahol kénytelen vagy beismerni a gyengeségedet, és el kell távolítanod magadtól az ilyen jellegű kísértést? Gondolkozz el ezen, imádkozz ezért és cselekedj ekképpen. 
Balla Márta fordítása 
All-You-Can-Eat Temptations