2024-09-08

A nárcisztikus evangélium elkerülése


“Hogyan lehet felismerni egy nárcisztikust? Olyan könnyen… mint egy hordóban horgászni.” ~ Pszichológia ma

Az önbecsülés modern hangsúlyozása lehet a legnagyobb akadály a keresztény növekedésben.

Önző, saját magunkra irányuló összpontosításuk miatt az önbecsülésről szóló tanítások lettek népszerűek bukott emberi természetünk körében (Efézus 4:19-24). Annak ellenére, hogy ezek ellentmondanak a Szentírásnak, sok keresztény elfogadta őket, és népszerűsítették a “keresztény” tanításokban (2Timóteus 3:1-5).

Ez azt jelenti, hogy egyre több magát kereszténynek valló hazudik saját magának.

Például:
Hazugság: Isten azt mondja, hogy szeressek másokat úgy, ahogyan önmagamat, de ezt nem tehetem meg addig, amíg először nem szeretem magam.

Igazság: Ez a Márk 12:31 nevetséges értelmezése. Ez a rész a másokkal való tisztességes bánásmódról szól, nem pedig arról, hogy “jól érezzük magunkat” másokkal vagy magunkkal kapcsolatban.

Isten azt mondja, hogy az önmegtagadás, nem pedig az önbecsülés az egészséges kereszténység kulcsa (Máté 16:24; Filippi 2:3-4; Róma 12:3).

Istent kell becsülnünk, nem magunkat. Amikor ezt tesszük, akkor csakis az az Egyetlen Személy által érezzük magunkat értékelelve, aki igazán számít.

A nárcisztikus evangélium tévedésének elkerülése érdekében nézd meg még az alábbi áhítaot is: A dicsekvés nem Biblikus 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment