2024-07-16

Kit idézel leggyakrabban?


Kit idézel leggyakrabban: pásztorodat, kedvenc felekezeti tanítódat vagy Istent?

Nincs abban semmi rossz, ha szeretjük gyülekezetünket, vagy előnyben részesítünk bizonyos tanokat. De a Szentírás ezt mondja nekünk: “ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek.(Filippi 2:2).

Ez azt jelenti, hogy Krisztus Teste jobban kell, hogy érdekeljen minket, mint a saját felekezetünk. Többet kell idéznünk a Szentírást, mint bizonyos pásztorokat vagy tanítókat. Ez azt jelenti, hogy jobban kell, hogy érdekeljenek bennünket a közös dolgok a keresztények hitében, mint a doktrinális különbségek.

Természetesen az alapvető fontosságú, hogy a bibliai erkölcsi törvényekkel, a Szentírás tévedhetetlenségével, Krisztus jellemével és istenségével, valamint az üdvösség bibliai tanaival kapcsolatban azonos legyen a hitvallásunk. De nem feltétlenül kell egyetértenünk olyan dolgokkal kapcsolatban, mint pl. a Szent Szellem ajándékai, az Isten szuverenitása és az ember szabad akaratát leíró tanítások, a bemerítés módszerei, stb.*

Pál foglalkozott a korai egyházban történt széthúzással, és ezt mondta: “...Amikor ugyanis irigység és viszálykodás van közöttetek, nem testiek vagytok-e...? Ha az egyik ezt mondja: 'Én Pálé vagyok', a másik pedig azt: 'Én Apollósé' nem emberi módon beszéltek-e? ... Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus.” (Lásd 1Korinthus 3; 3-4. v. és 11. idézve).

Arra törekedjünk, hogy Krisztus-követők legyünk, ne ember-követők.

💙💙💙

* Hitünkben vannak rejtélyes területek. Isten megadta nekünk mindazt a tudást és erőt, amelyre szükségünk van az istenfélő élethez (2Péter 1:3), de nem magyarázott meg mindent (5Móz 29:(28)29; 1Korinthus 13:12). Amikor egyetértünk hitünk lényeges területein, nem szabad hagynunk, hogy a nem lényeges dolgok akadályozzák a közösségünket más őszinte hívőkkel.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment