2024-06-04

Ne hagyd, hogy mások gondolkodjanak helyetted


A keresztények könnyen félre lehetnek vezetve, ha elhanyagolják a személyes bibliatanulmányozást.

Nem hagyhatjuk, hogy mások gondolkodjanak helyettünk. Olyannak kell lennünk, mint a béreaiak az ApCsel 17:10-12-ben, akik Isten tökéletes Igéje alapján ítélték meg a prédikációkat és a bibliatanulmányozásokat: 

“Az Úr ígéretei tiszták, olyanok, mint a hétszer tisztított ezüst, melyet földbe vájt formába öntöttek.” (Zsoltárok 12:6(7)).

A hamis tanításokat különösen nehéz felismerni, ha igazsággal keverednek. De ahogyan Isten Szava megítéli gondolatainkat és hozzáállásunkat, úgy segíthet elválasztani az igazságot a tévedéstől a prédikációkban és a bibliatanulmányozásokban:

“Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.” (Zsidók 4:12).

Nagy szükségünk van Isten Igéjére, hogy alakítsa életünket, felkészítsen bennünket a szolgálatra, és segítsen felismerni a hibákat:

“A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.” (2Timóteus 3:16-17).

A bibliatanítók és pásztorok segíthetnek nekünk megérteni a bibliai igazságokat, de nem hagyhatjuk, hogy helyettünk gondolkodjanak. Képesnek kell lennünk különbséget tenni a helyesen tanító bibliatanítók és azok a tanítók között, akik elferdítik Isten Igéjét a maguk javára (2Péter 3:14-17).

Tehát tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy megkülönböztetésre képes keresztényekként mutassuk be magunkat Istennek, akik helyesen kezelik Isten igazságát (2Timóteus 2:15).


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment