2024-03-24

Ne légy sem cumisüveges, sem munkamániás


Napi programjaink sejtetik másokkal hitünk iránti elkötelezettségünket. Ügyelnünk kell arra, hogy elkerüljük ezt a két életmódot:

1. Cumisüvegesek

Ezek az emberek soha nem lépnek tovább az evangélium tejétől a húshoz, mert túl elfoglaltak (1Korinthus 3:1-4). Akár jó dolgokkal vannak elfoglalva a családjuk számára, akár önző dolgokkal saját maguknak, soha nem jut sok idejük Istenre.

 2. Munka-mániások

Ők azok, akik mindent meg szeretnének tenni, és túl sok felelősséget vállalnak a munkával, az otthonnal, a családdal és a szolgálattal kapcsolatban is. Időnként megpróbálják betölteni azt az űrt is, amelyet az elfoglalt cumisüvegesek hagynak az egyházi szolgálatokban. Talán azt gondolják, hogy minél többet tesznek, annál jobban tetszenek Istennek.

Lehet, hogy elolvassák a Galata 6:9-et; a 2Thesszalonika 3:13-at; 1Korinthus 15:58-at, és azt gondolják, hogy Isten soha semmire nem akarja, hogy “nem”-et mondjanak. De ezek az igék a kitartásról és az prioritásokról szólnak, nem az elfoglaltságról.

A cumisüvegeseknek fel kell nőniük, és fel kell ismerniük, hogy a hit cselekedeteket foglal magában (Jakab 2:14-26).

A munkamániásoknak emlékezniük kell arra, hogy Istennek mindannyiunk számára meghatározott feladatai vannak (Efézus 2:10). Ha jól akarjuk csinálni ezeket a dolgokat, nem vállalhatunk olyan feladatokat, amelyeket nem Ő adott nekünk.

A cumisüvegesekben és a munkamániásokban ez a közös: mindkettőjüknek meg kell tanulnia, mikor mondjon nemet és mikor igent.

A kérdés mindkét oldalának mérlegeléséhez olvasd el a 2 fő félreértés a cselekedetekkel és a hittel kapcsolatban, valamint a Kerék és nem egy lista... c. áhítatot. 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment