2024-02-20

Helyes teológia - ApCsel 17:11


“Mindannyian teológusok vagyunk, vagy jók, vagy rosszak. Én inkább jó szeretnék lenni. Mi a helyzet veled?” ― Randy Alcorn, Bátor

Néha meglepődöm saját magabiztosságunkon, amikor teológiai alapelveket fejtünk ki anélkül, hogy először ellenőriznénk a Szentírást.

Most nem a hitetlenekről beszélek. Rólad és rólam beszélek, akik hiszünk és bízunk a Bibliában, mint Isten Igéjében. Egyes “kereszténynek” nevezett tanítások egyszerűen keresztény szavakba csomagolt világi hiedelmek. A társadalom jobban befolyásolja hitünket, mint gondolnánk. Ezért figyelmeztet bennünket a Kolossé 2:8:

Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen benneteket valamilyen filozófiával, értelmetlen okoskodással, vagy emberi hagyományokkal, amelyek a világot uraló hatalmasságoktól, és nem Krisztustól származnak.

Jobban, mint valaha, olyannak kell lennünk, mint a hűséges béreaiak, akik hallgatták a tanítást, de addig nem bíztak abban, amit hallottak, amíg le nem ellenőrizték a Szentírással szemben (ApCsel 17:11).

A teológia “Isten természetének tanulmányozását” jelenti. Isten valódi természetének megismerése minden keresztény célja kell, hogy legyen.

Legyünk tehát jó teológusok, figyelmesen, imádsággal és rendszeresen tanulmányozzuk Isten Igéjét, hogy felismerjük a hibákat, amelyeket hallunk.

Egy további áhítat a rossz teológiáról:


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment