2024-02-18

Szükségünk van rá: Kitartás


A kitartás az élet minden területén igen fontos.

Éppen egy szolgálati projekten dogozol, nehéz kapcsolattal küzdesz, vagy új szakismeretet próbálsz elsajátítani? Ne add fel!

“A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.” (Galata 6:9). 

Néha egyedül érzed magad ebben az őrült világban, amely tele van Isten-ellenes propagandával? Küszködsz, ha valaki kigúnyolja a hitedet? Ne feledd, hogy mások is szembesültek ugyanilyen üldöztetéssel, mégis kitartottak Krisztusra összpontosítva.

“Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.” (Zsidók 12:1-3). 

A kitartás az érett hit elengedhetetlen eleme (1Korinthus 9:24-27). Vegyük figyelembe csodálatos előnyeit: jellemet épít és reményt ad (Róma 5:2-5).

Tehát “ne fáradjatok bele a jó cselekvésébe.” (2Thesszalonika 3:13). 

Teljes egészében idézett igeversek:

1Korinthus 9:24-27: “Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant. Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél, úgy öklözök, mint aki nem a levegőbe vág, hanem megsanyargatom és szolgává teszem a testemet, hogy amíg másoknak prédikálok, magam ne legyek alkalmatlanná a küzdelemre.”

Róma 5:2-5“...dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment