2023-09-10

Bibliai problémamegoldás


Egy barátunkkal vagy családtagunkkal való ismételt próbálkozások és beszélgetések után is előfordulhat, hogy végül abban kell megegyeznünk, hogy nem értünk egyet, de ne tegyük ezt addig, amíg mindent meg nem próbáltunk, hogy ne így legyen.

A Bibliának magas követelményei vannak a kibéküléssel kapcsolatban. A Máté 5:23-24 azt mondja nekünk, hogy még a szolgálatot sem használhatjuk ürügyként, hogy a megbékélést elkerüljük.

Krisztus-követőként a következőket kell tennünk:

1. Vegyük figyelembe mások szükségleteit, aggodalmait és panaszait, ne csak a sajátunkat (Filippi 2:3-4).

2. Hallgassuk meg őket figyelmesen, harag nélkül (Jakab 1:19).

3. Bocsássunk meg azoknak, akik megbántottak minket (Kolossé 3:13).

Ha egy hittestvérünket szembesítenünk kell egy bűnnel, azt is “nagy türelemmel, szelíden és udvariasan” kell tennünk. (2Timóteus 2:24-26; 2Timóteus 4:2).

Egy nehéz beszélgetés előtt és közben fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy szavaink és tetteink “együttérzést, kedvességet, alázatot, szelídséget és türelmet” közvetítenek-e (Kolossé 3:12).

Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent.Kolossé 3:14

Hitünket az teszi próbára, ahogyan a nehéz kapcsolatokra reagálunk. Tegyük büszkévé Urunkat azzal, hogy a tőlünk telhető legjobbat adjuk.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment