2023-07-04

Miért nem teremtett Isten olyan világot, amelyben nincs értelmetlen szenvedés?


Az emberek néha ezt kérdezik tőlem: “Miért nem teremtett Isten egy tökéletes világot, amelyben az ember, Isten és minden élőlény harmóniában él – egy világot gonoszság, fájdalom és szenvedés nélkül?”

Ekkor ezt válaszolom nekik: “Ő éppen ezt tette!” Igen, Isten mindent tökéletesnek teremtett.

Akkor Isten megvizsgált mindent, amit létrehozott, és nagyon jónak találta.” 1Mózes 1:31

Ám Ádám bűne gonoszságot, szenvedést, megromlott kapcsolatokat, káoszt, romlást, betegséget és halált hozott a világba (1Mózes 3).

A gonosz soha nem létezett Isten eredeti teremtésében, és Isten soha nem volt és nem is lesz felelős a rosszért (Jakab 1:13-15; 1János 1:5).

Ezért inkább ezt a kérdést kellene feltennünk:
“Mivel mi, emberek vagyunk felelősek azért, hogy gonoszság és szenvedés jött a tökéletes világba, miért törődik velünk Isten mégis?”

Igen! Miért ment meg minket Isten, és miért kínál nekünk örök életet a mennyben szenvedés és gonoszság nélkül, amikor olyan lázadók, hálátlanok és önzők voltunk és vagyunk?

Ez a legnagyobb rejtély. Isten szerető áldozata a bűneinkért felfoghatatlan.

Nem ironikus, hogy mi teremtmények, akik gonoszságot és szenvedést hoztunk be Isten tökéletes világába, azóta is Istent hibáztatjuk ezért?

Ha többet szeretnél megtudni erről a témáról, javaslom, hogy olvasd el a Miért szeret bennünket Jézus? c. áhítatot, ami arról szól, ami akkor történt, amikor előadást tartottam Isten szeretetéről Budapesten, Magyarországon.

Biztosan élvezni fogod ennek az olvasását is: "Elvisszük őt!" - Isten örökbefogadási terve  Ez a történet azt meséli el, hogyan tapasztalta meg az egyik barátom Isten szeretetét bukott világunkban.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment