2023-07-09

Magyarázat arra, hogy miért bízhatunk a Bibliában akkor is, ha azt emberek írták


Mivel az 1Péter 3:15 azt mondja nekünk, hogy “mindig legyünk készen” a hitünkkel kapcsolatos kérdések megválaszolására, gondoljuk át, hogyan válaszolhatunk a legjobban erre a kérdésre:

“Hogyan bízhatsz a Bibliában, amikor azt emberek írták?”

Válasz:

A Bibliát több mint negyven író írta, akik különböző hátterűek és korszakból valók voltak, három különböző nyelven.

Prózát, költészetet, imákat, történelmi elbeszéléseket, doktrínát, próféciát stb. írtak, valamint összetett és vitatott témákkal is foglalkoztak.

Mégis – hihetetlen módon – szavaik egységben és összhangban vannak. Egyetlen más irodalom sem nyújt közel sem ilyen összefüggést ennyire sokféle háttérrel és szerzővel.

Ez a bizonyíték arra, hogy ezek az emberi szerzők nem a véleményüket írták, hanem azt írták, amire Isten ihlette őket. 

Mindenekelőtt meg kell értenetek, hogy az Írásban található próféciák közül egyetlen egyet sem lehet önkényesen értelmezni és magyarázni. Ugyanis a próféciák sohasem ember akaratából keletkeztek, hanem úgy, hogy a Szent Szellem indított bizonyos embereket arra, hogy az Isten üzenetét mondják!” ~ 2Péter 1:20-21

A 2Timóteus 3:16 az egész Szentírást “Istentől ihletettnek” nevezi, ami azt jelenti, hogy teljes egészében Istentől származik. Péter pedig “Szentírásnak” nevezi Pál leveleit (2Péter 3:16).

Ezenkívül több bizonyíték van a Biblia hitelességére, mint bármely más ókori irodalomra (forrás angol nyelven).

Ezek a dolgok, valamint az, ahogyan Isten megőrizte a Bibliát évezredek óta, teljes bizalmat adnak a keresztényeknek abban, hogy nem csupán emberek szavairól van szó.

💙💙💙💙

További áhítatok Isten Igéjéről:
11 előny Isten Igéjének olvasásából 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment