2023-07-11

Bibliai bánásmód a "szúrós emberekkel"


A legtöbb emberrel viszonylag könnyű kijönni. Nekik is megvannak a maguk hibái, ahogyan nekünk is a mieink.

De van egy kis százaléka az embereknek, akiket "szúrósnak" vagy “tüskésnek” nevezek.

Folyton problémákat okoznak az emberi kapcsolatokban, de ezekért másokat hibáztatnak. Lehetnek krónikus hazudozók vagy egyszerűen negatívak, kritikusak, fukarok, hálátlanok vagy önmagukra összpontosítók.

Ha nem vagyunk óvatosak, kiszívhatják belőlünk az életet.

Jó lenne egyszerűen elkerülni őket, de gyakran a családunkban, a munkahelyünkön vagy a gyülekezetünkben vannak, így ezt nem tehetjük meg.

Viszont van rá megoldás, hogy hogyan bánjunk velük biblikusan:

1. Bocsáss meg nekik, és lépj tovább anélkül, hogy listát vezetnél arról, amivel megbántottak (Kolossé 3:13).

2. Légy hajlandó megbeszélni a problémákat, és legalább próbáld meg a megbékélést akkor is, ha nem sikerül (Máté 5:23-24).

3. Ismerd el, hogy bármennyire is igyekezhetünk, egyesek akkor is eltaszítanak minket maguktól, vagy visszautasítják azt, hogy átbeszéljék velünk a problémákat (Róma 12:18).

4. Összpontosítsunk a jó emberekre az életünkben (Filippi 4:8).

Ha ezeket megtesszük, elkerülhetjük, hogy magunk is szúróssá váljunk! Valójában a tüskés emberek fontos szerepet tölthetnek be az életünkben azáltal, hogy finomítják és erősítik jellemünket (Róma 8:28).

Megtaníthatnak bennünket arra, hogyan bánjunk kedvesen a főnökösködő, negatív és manipulatív emberekkel anélkül, hogy mi magunk olyanokká válnánk. A Róma 12. fejezete kiváló tanácsokat ad ezen a téren.

Ezért tekintsük a nehéz kapcsolatokat hitleckének, és tegyünk meg mindent, hogy tetszünk Istennek, még akkor is, ha másoknak nem fogunk tetszeni.

Lásd még:


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment