2023-06-04

Lehet, hogy Isten haragja nem divatos, de nagyon is valóságos


A 76. zsoltár azzal kezdődik, hogy dicséri a “ragyogó” és “hatalmas (dicsőséges)” Istent, majd így folytatja: “Félelmes vagy te, ki állhat meg előtted, amikor haragszol?”

“…amikor haragszol.”

A modern ember tagadja ezt az igazságot, azt képzelve, hogy Isten soha nem haragszik, mindig mosolyogva helyesel mindent, még akkor is, ha dacolunk szeretetteljes, céltudatos parancsaival.

De egy jó Isten soha nem hagyhatja jóvá azt, ha az emberek kárt tesznek saját lelkükben.

Amikor a bűnt választjuk, dacolunk és kigúnyoljuk az Urat. Akár hisszük, akár nem, ez feldühíti Istent:

Isten ugyanis haragját nyilatkoztatja ki a mennyből az emberek minden hitetlensége és gonoszsága ellen, azok ellen, akik gonoszságukkal feltartóztatják az igazságot. Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük, hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett. Róma 1:18-21

Amikor az emberek és a népek elnyomják az igazságot, büntetésre számíthatnak, mert Istenünk jó, szent és szerető, aki gyűlöli a rosszat.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment