2023-01-17

Pál kilencszer ismétli meg ezt a szót a börtönből írt levelében


Évekkel ezelőtt kívülről megtanultam a Filippiekhez írt levelet. Ez az egyik kedvenc levelem a Bibliából.

Pál akkor írt a filippieknek, amikor házi őrizetben volt az evangélium hirdetése miatt. A sérelme fokozása érdekében néhány “keresztény” tanító megpróbálta “mégkinkább megnehezíteni” Pál fogságát, miközben már így is láncra volt verve (Filippi 1:15-18).

Soha nem voltam börtönben, de több családtagom is elutasított a hitem miatt. Volt néhány önmagát kereszténynek valló ismerősöm is, akik szintén gondot okoztak nekem a már amúgy is nehéz körülményeim között.

De van egy igazság, amit Pál tanít a Filippi levélben, amit még nem értem el teljesen: minden körülmények között örülhetünk.

A Filippi levél rövid könyvében kilencszer találkozunk az “örvendezzetek” szóval és szintén kilencszer az “öröm”-mel.

Pálnak nagy problémái voltak, de ezek a problémák nem fojtották el az Úrban való örömét:

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek.Filippi 4:4

A saját körülményeim között még nem értem el teljesen ezt az örömöt, de szeretném, ezért “igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus(Filippi 3:12).

Van olyan területe az életednek, ahol nehezen tudsz örülni? Akkor csatlakozz hozzám, hogy törekedjünk, keressük Istent, és éljük meg hitünk e nehéz, de fontos aspektusát.

További bátorításért lásd: Könnyedén vagy kitartással? 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

1 comment:

  1. Két megtapasztalásomat szeretném megosztani, az egyik, amikor először műtöttek mellrákkal és még műtét előtt fogott el egy olyan öröm, hogy majdnem táncra perdültem a kórteremben. Öröm volt ez, valódi, de mégis más, mint a világi öröm, talán onnan forrásozott, hogy az imaközösségből egyik testvér sms-ben megírta, hogy nagyon sokan imádkoznak értem és az orvosokért. A másik, édesanyám halálának napján, nagyon vártam az estét, hogy végre odajussak a Bibliámhoz, egész nap ez adott erőt az intézkedések közben, hogy Isten meg fog vigasztalni, csakis Ő tud könnyíteni a terheken, de nemcsak erőt kaptam, hanem valami olyan öröm szállt rám, amit még magam előtt is szégyelltem. Hogyan találjuk meg azt az örömöt, milyen módon, amit Pál mondott? Fel kell ismernünk, hogy Isten gondoskodni fog rólunk, ahogy megígérte, a többit bízzuk rá. Köszönöm, hogy rátaláltam az áhitatokra. Ádás!

    ReplyDelete