2022-05-01

Rossz alkalmazott, hamis hit


Tegyük fel, hogy elmész egy állásinterjúra, és őszintén beismered, hogy minden korábbi munkahelyedről elbocsátottak, mert lusta voltál és nem voltál becsületes, de most újat szeretnél kezdeni.

A cég tulajdonosa felvesz téged, ismerve a múltadat, és hogy nincs tapasztalatod, és megígéri, hogy jó munkássá képez ki. Vajon ezt így magyaráznád el a barátaidnak: “Nem számít, ha továbbra is lusta és tisztességtelen maradok, mert a tulajdonos adta nekem ezt a pozíciót”?

Egyes keresztények pontosan így viszonyulnak üdvösségükhöz. Igaz, hogy nem számít, mit tettünk a múltban. Amikor bűnbánatot tartunk, és Krisztus örökkévaló családjának tagjaivá válunk, Ő elfogad minket, és megígéri, hogy megigazulásra képez ki (Titusz 2:11-13).

Sajnos egyre több a magát kereszténynek valló személy, aki úgy gondolja, hogy miután hitre jutott, nagyjából ugyanúgy élhet tovább, mint Krisztus megismerése előtt.

De ez nem megváltás. Jézus megismerése megváltoztat bennünket.

A kereszténység azt tanítja, hogy semmi, amit teszünk, nem menthet meg bennünket (Efézus 2:8-9), de ha valóban megtértünk, akkor megváltozunk:

Aki Jézus Krisztusban él, és benne is marad, az nem fog továbbra is bűnben élni. Ha valaki folyamatosan bűnben él, az valójában nem is látta meg Jézust, sem nem ismerte meg őt igazán. 1János 3:6

Kedves keresztények, arra buzdítalak benneteket, hogy olvassátok el a Róma 6-ot, hogy a Szentírással összhangban reagálhassatok erre a hamis tanításra.

Ez az áhítat is ezzel a témával foglalkozik:
Utasítsuk el az olcsó kegyelmet 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment