2022-05-03

Elfogadtad Krisztus megfáradtaknak szóló meghívását?


Meg vagy terhelve anyagi gondokkal, kapcsolati problémákkal, a világ eseményeivel, egészségügyi nehézségekkel, valamint rágalmazás, rossz bánásmód, elutasítás vagy önfejű szeretteid miatt?

Krisztus ekképpen hív téged a Máté 11:28-30-ban:

"Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok."

Gyakran elfeledkezem erről a hívásról, és megpróbálom a saját erőmből kezelni a problémákat, de ez soha nem működik. Ezért hív minket Krisztus, hogy jöjjünk Hozzá.

Amikor Benne megpihenünk, ez nem szigetel el minket az élet problémáitól, hanem segít szembenézni velük úgy, hogy Ő közben mellettünk áll.

"Azt az igát vegyétek fel, amelyet én adok rátok, s tanuljátok meg tőlem, hogy én szívből szelíd és alázatos vagyok —, akkor meg fogtok nyugodni."

Amikor az ökrök egy igába vannak fogva, egy irányba mennek. Amikor felvesszük Krisztus igáját, megismerjük az Ő útjait, és azokon járunk. Ő a mi szelíd, alázatos Megváltónk, de hatalma és ereje végtelen.

Csak Ő adhat valódi nyugalmat fáradt lelkünknek. Az utolsó szavai is fontosak ebben a szakaszban:

"Mert az iga, amelyet én teszek rátok, nem nehéz! A teher, amelyet én helyezek a vállaitokra, könnyű."

A bibliai alapelvek nehezen követhetőnek tűnhetnek keresztényellenes kultúránkban, de a végén mégis igazi beteljesülést, örömet és megkönnyebbülést adnak nekünk.

Szóval ne próbálkozz egyedül, kedves keresztény. Fogadd el meghívását!

💙💙💙💙💙💙💙

Az alábbi áhítatok is segíthetnek megbirkózni az élet nehézségeivel:


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment