2022-05-08

Örömöt találni Jézusban még akkor is, ha az élet zűrzavaros


Tudtad, hogy mi keresztények mindig találhatunk örömet az életünkben, ha akarjuk? Még akkor is, ha a dolgok összeomlanak körülöttünk, örülhetünk üdvösségünknek, és emlékezhetünk arra, hogy Isten mindent fel tud használni a javunkra (Róma 8:28).

A Filippi levél szemlélteti ezt az igazságot, mert Pál a börtönből írta (Filippi 1:12-14). Valójában nemcsak az evangélium miatt volt láncban, hanem még néhány magát kereszténynek valló ember is megpróbált bajt okozni neki (Filippi 1:15-18).

De ő mégis örült!

Miért?

Mert tudta, hogy szenvedése miatt jó dolgok is történnek, és teljes mértékben elkötelezte magát Isten céljai mellett.

Bízott benne, hogy akár él, akár meghal, van oka az örömre (Filippi 1:19-26).

Nehezen tudok örülni a nehézségeim közepette, de folyamatosan tanulom, hogy akkor, amikor képes vagyok rá, olyan típusú örömet tapasztalok, amely messze meghaladja azt az örömöt, amelyet akkor érzek, amikor a dolgok simán mennek. Ez egy “lelki öröm” Isten szándékaiban, amely még akkor is felszabadíthat minket, ha az élet “láncba ejt” (János 8:36).

Javasolom, hogy további bátorításért olvasd el ezeket az 1 perces áhítatokat is:

Boldogság Jézusban – miért nem a körülmények alapján? 

Joni megosztja velünk a szenvedés öt gyümölcsét – Joni rendkívül hiteles szóvivője a szenvedésnek, hiszen több mint ötven éve tolószékben van egy úszásbaleset következtében. 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment