2022-05-29

Nagy pacsit Jeremiásnak!


Amikor majd a mennybe kerülök, meg szeretném ölelni Jeremiást, vagy adni neki egy nagy pacsit, vagy bármit adni neki ami a mennyben lesz majd szokás azért, hogy megköszönjük valakinek a tanúbizonyságát.

Isten népe megalkuvó és lázadó volt. Jeremiás erőteljes figyelmeztetéseket és feddéseket mondott nekik, melyeket Isten adott a szájába. A többi korabeli próféta negatívnak, törvényeskedőnek, szeretetlennek és durvának tartotta őt. Azt állították magukról, hogy Isten nevében beszélnek, de csupán gyengéd, helyeslő és vigasztaló szavakat szóltak (Jeremiás 14:13-14).

Ez nagyon úgy hangzik, mint amikor ma, az Isten Igéjét hirdető embereket "szeretetlennek" minősítik a "progresszív keresztény" mozgalom hamis tanítói.

A Jeremiás 20:8-9 egy olyan igerész, amely egyszerre késztet sírásra és ujjongásra:

“Ahányszor csak megszólalok, azt kell kiáltanom: ‘Erőszak és pusztítás közeleg!’ Ők meg az Örökkévaló szava miatt gyaláznak és gúnyolnak engem egész nap. Azt gondoltam hát: nem szólok többet az Örökkévaló nevében, s nem gondolok vele. De szavai szívemben égnek, izzó parazsat hordok a csontjaimba zárva, s hiába erőlködöm, hogy elfojtsam, nem bírok vele!”

Azért imádkozom, hogy ugyanolyan szenvedélyes legyek, mint Jeremiás. Imádkozom azért is, hogy soha ne szégyelljem Isten Igéjét, bármennyi üldöztetést és elutasítást hoz is rám.

Szeretnél csatlakozni hozzám ebben az imában?


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment