2022-04-24

A mi teljesidejű vádló(i)nk


Miért kritizálták oly sokat és vádolták hamisan a keresztényeket a történelem során, holott Krisztusban ők több kedvességet és reményt kínáltak, mint bárki más a világon?

Azért, mert a Sátán teljes munkaidőben dolgozik, hogy lejárasson minket. Ő testvéreink vádlója, aki a mi Istenünk színe előtt éjjel és nappal vádolta őket. (Jelenések 12:10). Csak Krisztus végső ítéletekor hallgat majd el teljesen (Jelenések 20:10).

A Szentírás egy történetét mesél el a Sátánról, amikor Isten elé ment, és azt állította, hogy Jób megátkozná Istent, ha Isten megvonná tőle az áldásait (Jób 1:9-11). Ez hamis vád volt. Jób küzdött, de megőrizte erős hitét.

A Sátánt azonban nem riasztják el ezek a kudarcok. Hatalmas számú vádló segít neki, mert az egész [nem megváltott] világ a gonosz hatalmában van. (1János 5:19).

Nem csoda, hogy modern kultúránkban a “ex-vangélikusok”(1) összefogtak az ateistákkal, hogy lejárassák a keresztényeket, a rossz példákra összpontosítva, figyelmen kívül hagyva a jót.

Hamisan gyűlölettel vádolnak minket, de az igazság a következő: bízunk Isten Igéjében, és hagyjuk, hogy Isten határozza meg a jót és a rosszat, mert egyedül Ő érti teljesen, mi károsítja az emberek szívét és lelkét.

De vigasztalódjatok meg, kedves hűséges Krisztus-követők, mert Isten a mi oldalunkon van:Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. Róma 8:33

Lásd még: Máté 10:25-26.

-----------------

(1) Más néven "progresszív keresztények".


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment