2022-03-08

Tanítványság életmóddal


Sok évvel ezelőtt egy fiatal nő, aki rosszul működő családban nőtt fel, megkérdezte, hogy időnként tölthet-e bizonyos időt (vagyis "együtt lóghat"-e velünk) az otthonunkban. Egy "normális" keresztény családot akart megtapasztalni.

Ez csak egy példa arra, amit én "életmód-tanítványságnak" nevezek. Sokszor éppen ezt a fajta tanítványságot* végezzük, akár észrevesszük, akár nem. Életmódunknak az emberek tanúi lesznek jóban és rosszban.

Tábita (ApCsel 9:36-42) nyilvánvalóan jó tanítványságot végzett életmódjával. Az emberek, akik részt vettek a temetésén és a feltámadásán, megerősítették ezt.

Ha Krisztus tanítványává szeretnél lenni és ebben segítségre van szükséged, keress egy istenfélő keresztény példaképet vagy egy istenfélő családot, és tölts időt velük. Vagy ha már néhány éve hűségesen jársz az Úrral, te hívj meg friss keresztényeket, hogy “lógjanak” veled.

Az életmódbeli tanítványságot előre is tervezheted:
Imádkozz előre, hogy Isten használja az idődet az Ő céljaira.
Beszélj Krisztusról természetesen és őszintén, ahogy a témák felmerülnek.

Az életmódbeli tanítványság természetesen történik, de a tudatosság még hatékonyabbá teszi.

"Mindenesetre ügyeljetek arra, hogy a Krisztusról szóló örömüzenethez méltóan éljetek." Filippi 1:27

"Akármit tesztek, szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, és általa adjatok szüntelenül hálát Istennek, az Atyának!" Kolossé 3:17

*Krisztus tanítványává tenni embereket


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment