2022-03-13

De ha nem tenné is...


Amikor a Dániel 3. fejezetének történetét olvassuk, általában arra a csodálatos dologra összpontosítunk, ahogyan Isten megmentette Sadrakot, Mésakot és Abédnegót egy olyan forró tűztől, amely megölte azokat az embereket, akik beledobták őket. De a 16-18. versekben szereplő kijelentésük legalább olyan fontos, mint az, hogy Isten megmentette őket:

"Sadrak, Mésak és Abédnegó ezt felelték: 'Nebukadneccar király, nem szükséges, hogy emiatt védekezzünk előtted. Ha így kell lennie, ám legyen! Istenünk, akit szolgálunk, ki tud menteni minket a tüzes kemencéből, és a te kezedből is ki fog menteni, király. De, ha nem tenné, akkor is tudd meg, király, hogy mi nem fogjuk isteneidet tisztelni, sem az arany bálványszobrot imádni, amelyet felállíttattál!'" Dániel 3:16-18

Keresztényként tudjuk, hogy Isten bármitől meg tud menteni minket. BÁRMITŐL!! De Sidrákhoz, Misákhoz és Abednégóhoz hasonlóan mi is szolgálni fogjuk Őt, még akkor is, ha megengedi, hogy olyan “tüzes kemencékkel” nézzünk szembe, mint a betegség, a nehézség vagy a rossz bánásmód.

Istent tiszteljük a csodálatos megmentésekben, de az üldözésben és a nehézségekben is. Ezt az igazságot megerősíti a Zsidók 11, ahol kétféle ember kap elismerést hitéért: azok, akik meghódították a birodalmakat és legyőzték a nagy akadályokat, és azok, akiket megvertek, bebörtönöztek, akikkel rosszul bántak és megöltek hitükért.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment