2021-09-07

Róma 12:13 - A rászorulók segítése


Egyre népszerűbb a keresztények mindennek való lehordása, ami a legrosszabb leírásokkal határoz meg bennünket. Ahhoz, hogy elviseljük ezt az üldözést, emlékeznünk kell valódi gyökereinkre.

A sok olyan terület egyike, ahol a kereszténység büszke örökséggel rendelkezik, az a jóindulat, mellyel a szegénység, a rabszolgaság(2) és a világ éhezése ellen küzdött.

"A görög-római pogányságnak alig vagy egyáltalán nem volt filozófiai alapja a jótékonykodáshoz, és ez csak akkor változott meg, amikor megérkeztek a keresztény koncepciók, mint például 'Isten képmása hordozóinak egyenlősége'." (idézet)

Valójában "a modern kórházi rendszer a hit embereinek köszönheti létezését. A keresztények vezető szerepet töltöttek be az orvostudományban és a kórházak építésében." (idézet)

Isten azt parancsolja, hogy először Isten családjával törődjünk.

Galata 6:10: "Rajta hát! Amíg van lehetőségünk, addig tegyünk jót mindenkivel, de leginkább azokkal, akik hitünk családjához tartoznak!"

Róma 12:13: "Isten népét segítsétek adományaitokkal, ha szükségük van rá!"(1)

De azt is megparancsolja, hogy viseljünk gondot a világ rászorulóira is.

Példabeszédek 19:17: "Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét."

Jóindulatunk nem csendesítette el kritikusainkat, de továbbra is jót cselekszünk Krisztus nevében, "hogy amivel rágalmaznak titeket, abban megszégyenüljenek azok, akik gyalázzák a ti Krisztusban való jó magatartásotokat." (1Péter 3:16).

-----------------

Lábjegyzetek:

(1) A Róma 12:13 utolsó mondata: Gyakoroljátok a szíves vendéglátást!

(2) A rabszolgaság nagy gonoszság. Vannak, akik azt állítják, hogy a Biblia támogatja. Ez nem igaz.


💙 Egy percen felül azoknak, akik többet szeretnének 💙

Néhány további igevers a rászorulók megsegítéséről

Zsidók 13:16: “Ne feledkezzetek meg arról, hogy másokkal jót tegyetek, és adjatok azoknak, akik rászorulnak! Az ilyen áldozatok kedvesek Istennek.

1János 3:17-18: “Tegyük fel például, hogy van egy gazdag hívő, akinek mindene megvan, és látja a testvérét, aki szegény, mégsem segít rajta. Mit gondoltok, Isten szeretete megmaradhat az ilyen gazdag testvérben? Bizony, nem! Kedves gyermekeim, ne szóval szeressük egymást! Az isteni szeretet abban mutatkozik meg, amit teszünk.

Máté 25:34-36: “Ezután a király így szól majd a jobb oldalán állókhoz: Jöjjetek! Atyám megáldott benneteket, tiétek ez a Királyság, vegyétek birtokba, mert Isten számotokra készítette a világ kezdete óta! Igen, tiétek, mert amikor éhes voltam, enni adtatok nekem. Amikor szomjas voltam, inni adtatok. Amikor idegen voltam, behívtatok a házatokba, és vendégül láttatok. Amikor nem volt mibe öltöznöm, ruhát adtatok nekem. Amikor beteg voltam, gondoskodtatok rólam. Amikor börtönben voltam, meglátogattatok.

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment