2021-05-23

Tűzpróba a hamis tanítások azonosításához


Biztos módszer egy hamis tanítás azonosításához: olyasmit állít, ami ellentétes a több száz éves bibliai tudományossággal.

Minden bizonnyal lehetséges, hogy a történelem valamely korszakában egyes dolgokat enyhén tévesen értelmeztek. Az normális, ha vitatkozunk olyan dolgokról, amelyek nem az evangélium főbb tanításaira vonatkoznak (nem alapvető tanok).

De ha valaki valami olyasmit tanít neked, amely szöges ellentétben áll a hagyományos bibliai tanokkal, tekintsd azt hamis tanításnak.    

Gondolj bele: elhinni az ilyen állításokat azt jelenti, hogy Isten évszázadokig hagyta, hogy népe többsége elhiggye a nagy hazugságokat.

Akik ilyeneket tanítanak, úgy vélik, hogy ők jobban összhangban vannak Istennel, mint az elkötelezett, Jézust szerető bibliatudósok, misszionáriusok, mártírok és hűséges Krisztus-követők milliói évezredeken keresztül!

Isten kiváló kommunikátor.

Ő tervezte az agyunkat, és olyan módon szól hozzánk, ahogyan megértjük, Szelleme és Igéje által. (Lásd az áhítat alatti bibliai részleteket.)

Biztosak lehetünk abban, hogy soha, soha, soha nem engedné meg, hogy népe többsége tévedésben legyen az evangélium alapelemeivel kapcsolatban évezredeken, vagy akár csak évszázadokon keresztül is.

Túlságosan szeret minket ahhoz!

💙💙💙💙💙💙💙

Megjegyzés: Ez különösen fontos, mert sok hamis tanító tagadja az evangélium főbb tételeit, olyan témákban, mint pl. Krisztus istensége, pokol, erkölcstelen életmód, az ószövetségi törvény beteljesülése, a Szentírás tévedhetetlensége és a bibliai alárendeltség. Figyeld meg, hogy a kultuszok vezetői is ugyanezt teszik: Lásd: Amikor az angyalok hazudnak.

Ahhoz, hogy elhiggyük, hogy Isten hagyta, hogy a Biblia-hívő keresztények többsége évezredeken át tévesen higgyen, törölnünk kellene ezeket a szakaszokat Bibliánkból:

Példabeszédek 28:5: “A rossz emberek nem értik meg a törvényt, de akik keresik az Urat, egészen megértik.

János 14:26: “Később azonban majd az a Segítő — a Szent Szellem — fog megtanítani titeket mindenre, akit az Atya küld hozzátok, hogy engem képviseljen. Ő majd emlékeztet titeket mindenre, amit nektek mondtam.

János16:13: “Azonban eljön majd az Igazság Szelleme, aki bevezet benneteket a teljes valóságba, mert nem a saját gondolatait mondja majd, hanem azt, amit az Atyától hall. Kijelenti majd nektek az eljövendő dolgokat.

Zsidók 4:12: “Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.

2.Tim. 3:16-17: “A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment