2021-05-30

Amikor az angyalok hazudnak, kultuszok jönnek létre


Egy keresztény barátom egyszer megkérdezte, hogy miért írtam ezt a cikket: “Miért nem tudják a muszlimok elhinni, hogy Jézus próféta volt?” Megmagyaráztam neki, hogy a keresztényeknek tudatában kell lenniük annak, amikor a vallások egy "hamis Jézust" hirdetnek - egy olyan Jézust, aki nem az a Szentírás által leírt Jézus.

Ezért írok ma az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus egyházáról (mormonokról).

Imám az, hogy felismerjük, hogy a mormonoknak ugyanúgy meg kell hallaniuk az igazi evangéliumot, mint ateista barátainknak.

A mormonok a következőket hiszik:
  • Joseph Smith 1823-ban megtalálta a Mormon könyvét, Moroni angyal vezetésével.
  • A Mormon könyve Isten tökéletes, megbízható szava.
  • A Biblia hibákat tartalmaz tanaiban.
  • A nem mormon egyházak nem az igazi evangéliumot hirdetik.
  • Az Atya Isten valaha ember volt.
  • Krisztus azért halt meg, hogy lehetővé tegye az örök életet, de az örökkévalóságban különböző "királyságok" vannak. Ahhoz, hogy valaki az örökkévalóságot az Atya Istennél tölthesse, mormon templomban kell házasságot kötnie, és engedelmeskednie kell a mormonok prófétáinak és szertartásainak.

Noha egyes mormoni magyarázatok nagyon hasonlítanak a bibliai kereszténységre, a mormonizmus alapjai, alapelvei és következtetései nagyon eltérőek. Más Jézust imádnak - erről van szó a 2Korintus 11:4-ben.

Érdekes, hogy a Galata 1:8 nagyon egyértelmű figyelmeztetést tartalmaz az olyan hamis hiedelmek ellen, mint a mormonizmus:

"Viszont ha még mi magunk, vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azonkívül, amit mi hirdetünk, átkozott legyen!"

Moroni angyal határozottan más evangéliumot hirdetett, és tagadta az igaz evangéliumot.

Akár ismersz tagokat az UNSZ egyházból, akár nem, miért ne szánnál egy kis időt arra, hogy imádkozz üdvösségükért.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment