2021-05-04

Szükségünk van rá: Isten Igéje


Amikor keresztényekké válunk, életünk legcsodálatosabb, kihívásokkal teli, nehéz, de megelégedést nyújtó, érdekes, inspiráló, életet megváltoztató kalandjára indulunk.

Valóban megelégít és megéri, de nem könnyű. Ezért adott Isten egy csodálatos útmutatót, amely elmagyarázza alkotásának tervét, elmondja üdvösségünk kibontakozó történetét, feltárja az Ő csodálatos szeretetét, és gondos utasításokat ad lelkünk jólétéhez.

Tanácsot, útmutatást, bölcsességet, örömet és szeretetet meríthetünk Isten Igéjéből, mert a Biblia:

1. Nem tartalmaz hibákat.
Az Örökkévaló beszéde igaz és tiszta, mint a föld-kohóban hétszer olvasztott, megtisztított ezüst.” (Zsoltár 12:6(7)).

2. Nem idejemúlt.
Uram, igéd örökké megmarad, szilárdan, akár az ég.” (Zsoltár 119:89

3. Tökéletesen vezet bennünket.
Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.” (Zsoltár 119:105).

4. Elmagyarázza üdvösségünket.
“...Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére.” (Róma 1:16).

5. Teljes mértékben Istentől ihletett és szükséges a hitünkhöz.
A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.” (2Tim. 3:16-17).

6. Élő igazság, amely mindent megítél.
Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.” (Zsidók 4:12)

Nos, folytathatnám, magyarázhatnám tovább ezeket csodálatos dolgokat Isten Igéjével kapcsolatban, de ez több lenne, mint az 1 perces megszokott formátumom. Ezért kérlek, gondolkodj el most ezeken a csodálatos igazságokon!


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment