2021-05-11

A szíved tűzfala


A számítógépes “tűzfal” egy olyan biztonsági rendszer, amely megvédi számítógépeinket a nem megbízható és nem biztonságos webhelyektől. Ha nincs tűzfalunk, a számítógépünket könnyen feltörhetik.

Tudtad, hogy a szívünknek is van “tűzfala”? Ez az Isten által adott lelkiismeretünk. Amikor elkezdünk valamit tenni Isten elveivel ellentétben, Isten Szelleme üzenetet küld nekünk, mondván, hogy forduljunk vissza, mert a továbbhaladás nem biztonságos, önpusztító vagy ostoba.

Miért hazudnak mégis egyesek gondolkodás nélkül? Miért cselekszenek némelyek barátságtalanul, önigazultan vagy erkölcstelenül, minden sajnálat nélkül? Mi történt a tűzfalukkal?

A Szentírás azt mondja nekünk, hogy a lelkiismeretünk “kialudhat”, és elveszíthetjük a szégyen minden érzését (1Timóteus 4:1-2; Efézus 4:19). Ez akkor kezdődik, amikor figyelmen kívül hagyunk egy figyelmeztető üzenetet... aztán még egyet ... majd egy újabbat. Végül már nem is halljuk a figyelmeztetéseket, és a bűnt újradefiniáljuk, hogy megfeleljen a viselkedésünknek. Úgyis mondhatjuk, hogy “feltörik” a lelkiismeretünket.

Gondoljuk át ma alaposan és imádkozzunk érzékenységünkért, mely szívünk tűzfalának üzeneteire vonatkozik: Emlékszünk még a tisztaság és az erkölcstelenség közötti különbségre? Igénybe vesszük-e Istentől a kiutat, amikor kísértéssel nézünk szembe (1Korinthus 10:13)? Ez az egyetlen módja az Isten által adott lelkiismeret fenntartásának.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment