2021-03-28

Ne elégedj meg egy falat gyümölccsel


Az önző vágyak az idők kezdetétől fogva hatalmas áldások elvesztéséhez vezették az embereket. Évának mindene megvolt - de mindent feladott egy önző falat gyümölcsért.

A Sátán nagyon meggyőző lehet. És ugyanazt a taktikát alkalmazza ma is, mondván, hogy kövessük a szívünket, tegyük magunkat boldoggá, engedelmeskedjünk önző vágyainknak.

De mi keresztények tudjuk, hogy ez a világ nem az otthonunk. Nem a szívünket követjük. Az Úr szívét követjük (Máté 5:8).

Nem arra törekszünk, hogy magunkat tegyük boldoggá. Szeretnénk az Úr tetszésére lenni (Róma 12:2; Efezus 5:10).

Nem engedünk önző vágyainknak, hanem megtagadjuk őket (Máté 16:24).

Tudjuk, hogy mindenünk megvan Jézusban, és nem fogjuk ezt feladni egy tiltott gyümölcs önző falatáért!

Hadd bátorítsanak az alábbi igeversek:

Máté 16:24-25: “Ezután a tanítványaihoz fordult: 'Aki engem akar követni, az tagadja meg magát, vegye fel és vigye a keresztjét, úgy kövessen. Aki megpróbálja magát megmenteni, az el fog veszni. Aki viszont értem feladja önmagát, az fogja igazán megtalálni az életét.'

Filipi 3:7-8: “Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért.
Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem.

Róma 12:1: “Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek.

Máté 6:19-21: “Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment