2021-03-30

Isten büntetéseinek időzítése


Tegyük fel, hogy bementünk egy szobába és tanúi voltunk a következő párbeszédnek:
- “Tomi, szedd össze a játékaidat!”
- “Melyik játékaimat, anya?”
Majd anya nem szól egyebet, csak a szobájába küldi Tomit engedetlensége miatt.

Úgy gondolnánk, hogy ez az anya túl kemény.

De tegyük fel, hogy egy órával korábban léptünk be a szobába, amikor az anyuka szeretően megölelte Tomit, és megkérte, hogy pakolja el az összes játékát... vagy harminc perccel később, amikor emlékeztette, hogy el kell pakolnia őket, mielőtt megérkeznek a vendégek... vagy tizenöt perccel később, amikor azt mondta Tominak, hogy megbünteti, ha a játékait nem rakja el hamarosan.

Ahelyett, hogy durvának tartanánk őt, inkább türelmesnek vélnénk - túl türelmesnek.

Látnánk, hogy kérései ésszerűek, Tomi reakciói pedig lázadóak.

Fontos a büntetésének időzítése.

Amikor az emberek keménynek tartják Istent azért, mert az ószövetségi időkben egész városokat elpusztított, a jelenben megbünteti a bűnt, vagy a jövőben pokolba küldi az embereket, akkor a történet végére, nem pedig a teljes történetre alapozzák véleményüket.*

Isten minden esetben rendkívül türelmes. Több esélyt ad nekünk, mint amit megérdemelnénk (Zsoltár 103:8-14, 2Péter 3:9).

------------------

*Isten türelmének és hajlandóságának egyik példájáért, hogy lássuk, hogy Ő igenis több esélyt is ad, olvassuk el Jónás könyvét.



-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment