2021-03-09

Magadra öltötted ma a dicséretet?


Néha az élet letör bennünket. Elkopottnak és megterheltnek kezdjük érezni magunkat. A Szentírás ezt „a csüggedés szellemének” nevezi.
(1)

Ézsaiás 61:1-3-ban próféciák szólnak arról, hogy Jézus eljön, hogy ezeket tegye: „...megvigasztaljak minden gyászolót. Elküldött, hogy akik Sionban gyászolnak, azoknak fejére ékes koronát tegyek a hamu helyett, öröm olaját adjam nekik a gyász helyébe, és dicséret palástját adjam rájuk a csüggedés és szomorúság szelleme helyett.”(2)

Amikor az élet elfáraszt bennünket, arra van szükségünk, hogy „felvegyük a dicséret palástját”.

Palást: Valami, amit felvehetünk. Valami, ami eltakar bennünket. Valami, ami megváltoztatja a küllemünket és azt, ahogyan érezzük magunkat.

De ez nem egy szokásos ruhadarab. Dicséretfonalakkal szőtt, a mi Messiás Jézus Krisztusunknak.

Ez hasonlít ahhoz, ahogyan az Efezus 4:22–24 leírja megszentelődésünket, ahol arra vagyunk buzdítva, hogy vetkőzzük le az „óembert” és öltsük fel az „új embert” Krisztusban.

Amikor „csüggedtnek” érezzük magunkat, le kell vennünk a „gyászruhát”, és dicséretbe kell öltöznünk a mi Urunkért.

Te mit „viselsz” ma?

--------------------

(1) A csüggedésre használt héber szó ebben a versben azt jelenti, hogy „gyenge, törékeny és halvány”. Ez egy olyan lámpához is hasonlítható, amely fokozatosan kialszik.

(2) Krisztus valójában ennek a szakasznak egy részét idézi, amikor megkezdi földi szolgálatát (Lukács 4:16–21).


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment