2020-12-27

Tegyük az első dolgokat az első helyre amikor Krisztusról beszélünk


Ez a nő volt az étterem tulajdonosa, ahová a férjem és én gyakran jártunk. Minden alkalommal, amikor találkoztunk, rövid beszélgetéseket folytattunk vele. Mivel kommunikatív típus volt, gyakran volt alkalmunk arra, hogy beszéljünk neki Krisztusba vetett hitünkről.

Sajnos, az a borzalmas szokása volt, hogy trágár szavakat használt.

Ez a nyelvezet miatt kellemetlenül éreztük magunkat, de úgy éreztük, hogy az Úr azt akarja, hogy ne tegyük ezt szóvá.

Ennek a nőnek a problémája nem a nyelvezete volt, hanem az, hogy szüksége volt Krisztusra.

Ne értsetek félre. Nekünk meg kell ítélnünk az emberek karakterét, akivel időt töltünk, akár keresztény, akár nem (1.Kor. 15:33; Efézus 5:5-7). És meg kell intenünk hívő testvéreinket, akik vétkeznek (Máté 18:15).

De ez a nő nem volt a barátunk, és hívő sem volt.

Vannak esetek, amikor épp az nyit ajtót ahhoz, hogy Krisztusról beszéljünk valakinek, hogy megjegyzést teszünk trágár beszédükre. De ennek a nőnek az esetében úgy éreztük, hogy az Úr azt akarta, hogy más dolgokról beszéljünk neki előbb.

Az a legfontosabb, hogy érzékenyek legyünk a Szent Szellem vezetésére és tudatában kell lennünk annak, hogy egy hitetlen nem képes megérteni bűneit amíg meg nem ismeri az Urat (1.Kor. 2:14).

Meg kell engednünk az Úrnak, hogy vezessen bennünket, amikor nem keresztényekkel beszélgetünk, hogy a szívüket is meghalljuk épp úgy, mint a szavaikat.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment