2020-12-29

A maszk éve


2020 mindannyiunkat arra kényszerített, hogy tegyünk valamit, amit korábban ritkán tettünk: maszkot viselni. Azt is megtanultuk, hogy a maszkok egyedülálló kihívásokat jelentenek.

Például nem mindig tudjuk meghatározni az ember arckifejezését. Én különösen hiányolom a mosolyokat.

Az emberek „maszkírozhatják érzelmeiket” akkor is, ha nem viselnek maszkot, de a Covid mindannyiunkat arra kényszerített, hogy időnként maszkírozzuk érzelmeinket.

Szeretem, ahogy Isten megtervezte a mosolyt! Ez annak a módja, hogy kifejezzük örömünket szó nélkül. És ami még jobb - a mosoly minden kulturális és nyelvi korláton túllép.

A Példabeszédek 15:13 arról szól, hogy az őszinte mosoly örömteli szívből jön: “Amikor tele van a szíved örömmel, még az arcod is ragyog.

A Zsoltárok 34:5(6) megmagyarázza, hogy a keresztény mosolya az Úrban való örömből ered: “Csak nézz az Örökkévalóra, és tőle várj segítséget, akkor arcod felderül.

A Példabeszédek 17:22 azt mondja, hogy a mosolynak érzelmi előnyei vannak: “A vidám szív a legjobb orvosság.

A “maszk éve” okot adott arra, hogy örüljünk Róma 8:28 szerint: megtanultuk, hogy jobban értékeljük Isten ajándékát, a mosolyt. 😊 

------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment