2020-11-17

Kinek hiszel?


Sok tanácsadót keresni (Péld. 15:22) nem azt jelenti, hogy addig keresel amíg nem találsz valakit, aki egyezik veled.

Az egy dolog, amikor azt mondjuk, hogy megbízunk Isten Igéjében. Az viszont másik dolog, hogy engedelmeskedünk Isten Igéjének akkor is, amikor az nem populáris, nehéz vagy félre van értve kultúránk által.

Nincs hiány olyan tanácsadókból, akik azt mondják, hogy válasszuk a könnyebb utat.

Elisabeth Elliot jó tanácsot adott arról, hogyan kérjünk tanácsot: “Ez egy jó teszt, amelyet alkalmazhatunk amikor tanácsot szeretnénk kérni. Vajon az az ember, akit kérdezünk megfogadta-e már az Úr tanácsát? Látta-e Őt? Hallotta-e a Szavát? Vajon hallgatott rá és engedelmeskedett? Figyeljük meg azokat, akik esetleg árat is fizettek engedelmességükért… ők azok, akiket követnünk kell… Legyünk óvatosak amikor olyan tanácsot kapunk, amelytől kényelmesen érezzük magunkat annak ellenére, hogy valójában tudjuk, hogy rosszul döntöttünk.”

Bölcs dolog tanácsot kérni amikor döntést kell hoznunk, vagy nehézségeken megyünk keresztül, de rendkívül fontos, hogy a megfelelő tanácsadókat kérdezzük meg.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment