2020-11-22

Bibliai kulcs az aggodalom és a stressz feletti győzelemhez


Az átmeneti problémák általában nem aggasztanak bennünket.

Azok a dolgok, amelyek leginkább félelmet keltenek bennünk, azok amelyeknek ismeretlen az “időkorlátja”.

Például:

Meddig tart még ez a Covid pandémia?

Mi lesz, ha a gyermekem sohasem fordul el pusztulásba döntő életformájától?

Mi lesz, ha a házasságom soha nem fejlődik?

Mi lesz, ha az egészségem továbbra is romlik?

Mi lesz, ha sohasem találok egy jó munkahelyet? 

Isten jól tudja, hogy hajlamosak vagyunk aggodalmainkat kivetíteni a jövőbe, ezért a következő parancsolattal vigasztal bennünket:

Ne aggódjatok tehát a holnap miatt! A holnap majd magával hozza az új gondokat és az új megoldásokat is. Minden napnak elég a maga gondja-baja” (Máté 6:34).

Azért vagyunk képesek hordozni a mindennapok probélmáját, mert Isten jelen van és segít nekünk - erejét, vigasztalását és békességét adja. Majd a nap végén megpihenhetünk karjaiban tudva, hogy Ő holnap is velünk lesz.

A hit napról napra való járás, ezért a legfotosabb jegyzet, amit a naptárunkba írhatunk a holnapi naphoz az ez: “Jézus ott lesz.

🎔🎔🎔🎔🎔🎔🎔🎔🎔🎔

Hadd nyugtassák meg ezek az igeversek megfáradt és aggódó lelkedet:

Józsué 1:9: “Ne feledd: Én parancsoltam meg neked, hogy légy erős és bátor! Istened, az Örökkévaló van veled, akárhová mész! Hát ne félj semmitől, és ne engedd, hogy bármi elbátortalanítson!

Ézsaiás 41:10: “Ne félj, mert veled vagyok! Ne aggódj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, sőt, megsegítelek! Igazságos jobbommal felkarollak, és megtartalak.

Ézsaiás 40:29: “Ő ad erőt a megfáradottnak, s az erőtlen erejét megsokszorozza.

Róma 8:39: “sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment