2020-10-25

Tanítások, melyek jó gyümölcsöt teremnek


Kedves keresztények, legyetek óvatosak a hamis filozófiákkal, melyek aláássák hitünket.

Egyik egyre vonzóbb ilyen elmélet ez: Ha egy bibliai tanítás jó, attól az embereknek jó érzésük lesz önmaguk felől. Senki sem érez szégyent ez miatt.

Azok, akik ezt a téves hiedelmet hirdetik, kifordítják a Máté 7:15-18 értelmét:

Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt.

A hamis tanítók gyakran kívülről gyengédnek és szeretetteljesnek tűnnek (“bárányruhát” viselnek), de félrevezetik az embereket (mint a “ragadozó farkasok”). De életük és tanításaik rossz gyümölcsöt teremnek, mert arra bátorítják az embereket, hogy maradjanak bűneikben.

A bibliai tanítások jó gyümölcsöt teremnek, ha azt megfelelő módon hirdetjük, meggyőzve az embereket bűnösségükről, bűnbánatra és megbocsátásra vezetve őket.

Isten parancsolatai nem arra szolgálnak, hogy kényelmesen érezzük maguknak miattuk. Arra szolgálnak, hogy megőrizzék a lelkünket és szentté tegyenek, mert “megszentelődés nélkül senki sem látja meg az Urat” (Zsidók 12:14).

----------------

Egy példa egy olyan tanításról, mely rossz gyümölcsöt terem: Arra tanítani az embereket, hogy Isten helyesli a LGBTQ magatartást.

A “juhok ruhája” az az állítás, hogy az a szeretet, ha jóváhagyjuk a LGBTQ személyeket és hagyjuk, hogy jól érezzék magukat saját életstílusukban. De ezek a tanítók, mint “ragadozó farkasok”, tulajdonképpen arra bátorítják az embereket, hogy tönkretegyék lelküket. 

Isten minden parancsolata szeretetteljes és a mi javunkra van tervezve:

Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek.1.János 5:3

A fenyítés, a feddés, a meggyőződés és a bűnbánat jó gyümölcsök

Jézus mondja, “Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg!” (Jelenések 3:19).

A keresztények elhivatása ez: “hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással.” (2.Tim. 4:2

Az Isten Igéje “hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.” (2.Tim. 3:16).

Jakab 4:8-10 azt mondja, hogy bűneink miatt borzalmasan kell, hogy érezzük magunkat: “Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek. Gyötrődjetek, gyászoljatok és sírjatok, nevetésetek forduljon gyászra, örömötök szomorúságra. Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és ő felmagasztal titeket.

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment