2020-08-09

2. tömör parancsolat: Megbírkózni a mindennapi élettel


Tömör parancsolatok sorozat az 1.Thesszalonika 5:14-22-ből

Néha Isten hatalmas igazságot oszt meg dióhéjban. Ez a helyzet az 1.Thessz. 5:16-18-al is:

Mindig örüljetek! Szüntelen imádkozzatok! Minden körülmények között adjatok hálát Istennek — mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézusban!

Örvezdezz, de mikor?
Mindenkor!

Imádkozz, de mikor?
Szüntelen!

Adj hálát, de mikor?
Minden körülmények között!

Miért?
Mert ez Isten akarata számodra Krisztus Jézusban.

Isten tudja, hogy életünk nem mindig könnyű vagy boldog. Mégis arra tervezett minket, hogy legyőzzük a szomorúságot, fájdalmat, megvetést és megtörtséget örömmel, imával és hálaadással.

Vajon örülnünk kell a rossz helyzeteknek? Nem.

De örömteliek és hálásak lehetünk a rossz helyzetekben.*

Az ima kapcsolatban tart minket Istennel és emlékeztet bennünket arra, hogy Ő a rosszból is tud jót kihozni (Róma 8:28).

Jézus Krisztusban “a jelenlegi szenvedésünk össze sem hasonlítható azzal a dicsőséggel, amelyben részünk lesz” (Róma 8:18).

Ezért nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk. Ugyanis ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, örökké megmarad.2.Kor 4:18

--------------

* A végén még a rossz dolgoknak is tudunk örülni, mert jó munkát végeznek bennünk, sőt néha olyan dolgokat végeznek el, amelyet a jó dolgok sohasem tudnának!


-------------

Eredeti: Concise Commands #2: Dealing with Everyday Life

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment