2020-08-11

Isteni közbevágások


Néhány évvel ezelőtt férjem és én Disney World-ben vakációztunk.

Mivel szeretek tervezni, az után kutattam, hogy mely a legmegfelelőbb nap, idő arra, hogy meglátogassunk bizonyos látnivalókat. De azért is imádkoztam, hogy tudatában legyünk Isten időzítésének.

Miután már egy jó ideje vártunk a sorban, hogy megvásároljuk a jegyet, az alkalmazottnak, aki idősebb nőszemély volt, gondjai támadtak a számítógéppel. Elkezdte nekünk magyarázni a részleteket ezzel kapcsolatban, de közben még arról is beszélt, hogy hogyan épült fel egy nem sokkal azelőtti stroke-ból. Mi türelmesen és együttérzően hallgattuk őt ahelyett, hogy elsiettünk volna. Ezután pedig imádkoztunk érte.

Később, amíg egyik kiállítástól a másikig sétáltunk, egy gondnok jött oda hozzánk és elkezdett beszélni. Éppen minket szúrt ki a tömegből, hogy a gyerekkoráról, vadspárgáról és életerős nagymamájáról meséljen. Meghallgattuk és bátorítottuk őt. Aztán imádkoztunk érte.

Néha Isten arra indít minket, hogy bátran megosszuk az evangéliumot egy idegennek, de ez alkalommal úgy éreztük, hogy csak annyit kell tennünk, hogy meghallgassuk őket és imádkozzunk. Ezt készítette el Isten számunkra (Eféz. 2:10). Valószínüleg ezek az “isteni közbevágások” olyan módon voltak fontosak, amelyeket soha nem fogunk teljesen megérteni.

Gyors világunkban bárhol is vagyunk, bárki is kerül utunkba, lehet, hogy egyszerűen csak egy alkalmazottal beszélgetünk az áruházban, fontos, hogy tudatában legyünk annak, hogy Isten mindent ellenőrzése alatt tart, azokat az embereket is, akikkel találkozunk - még akkor is ha “közbevágnak” és megzavarják tökéletes tervünket.

-------------

Eredeti: Divine Interruptions

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment