2020-07-26

Küzdjünk a hitért!


Az emberek folyamatosan új szakismereteket szereznek, terveket szőnek a karrierükhöz és a nyugdíjas éveikhez, életmódot változtatnak, hogy egészségük és jólétük minél magasabb színvonalon legyen.

Azonban a kutatások azt mutatják, hogy a keresztények nem ennyire lelkiismeretesek saját szellemi növekedésükkel kapcsolatban.

Ahelyett, hogy tanulnánk, terveznénk és életmódi változtatásokat vezetnénk be szellemi fejlődésükbe, mi nagyon keveset, vagy semmit sem teszünk.

Az Ige azt mondja, hogy a hit az egy “verseny” és “szigorú edzéssel” kell versenyeznünk, fel kell készülnünk és el kell szánni magunkat, hogy nyerjünk “egy koronát, amely örökké megmarad” (1.Kor. 9:24-27).

Ez egy olyan verseny, amely magában foglalja azt, hogy eldobjuk a bűn akadályait és Jézusra fókuszálunk (Zsid. 12:1-2).

A komoly keresztények önszántukból feladják a világi kincseket azért, hogy “megnyerjék Jézus Krisztus ismeretének páratlan értékét”. Nyomulnak előre a célvonal felé, visszautasítva mindent a múltjukból, ami visszatartja őket (Fil. 3:7-14).

Bátorítalak, hogy gondolkodj el olyan gyakorlati módszerekről, amelyek segítenek, hogy jobban felkészülj és elkötelezett légy hited versenyében.

Hadd íveljen felfelé ezeknek a felmérési eredményeknek a görbéje! 


-------------

Eredeti: Compete for the Faith!

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment